subota 18 jan 2020

7. Internacionalni kongres Uduženja PULS

 

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji, uvaženi gosti, saradnici i simpatizeri velika nam je čast i zadovoljstvo da Vas pozovemo na

7. INTERNACIONALNI KONGRES UDRUŽENJA ANESTETIČARA, MEDICINSKIH SESTARA/TEHNIČARA INTENZIVNE TERAPIJE, REANIMACIJE, URGENTNE MEDICINE I TRANSFUZIJE U BIH „PULS“

Kongres će se održati u Sarajevu, u Hotelu Hills od 20. do 22. septembra 2019.godine.

Predavanja iz oblasti:

-          Anestezija

-          Reanimacija

-          Intenzivna terapija

-          Urgentna medicina

-          Transfuzija

-          Slobodne teme

-          Radionice

-          Posteri

 

Važni datumi:

01.08.2019. godine – ZAKLJUČENJE PRIJAVE RADOVA

15.08.2019. godine – POTVRDE O PRIHVATANJU RADOVA

01.09.2019. godine – PROGRAM I KONAČNO OBAVJEŠTENJE


PROGRAM RADA

I Međunarodni simpozijum "Bol kao medicinski, biološki, psihološki, sociološki i kulturološki fenomen"

Poštovani/a,

 

Pozivamo Vas da uzmete učešće i prijavite rad na I Međunarodnom simpozijumu "Bol kao medicinski, biološki, psihološki, sociološki i kulturološki fenomen", koji će se održati 10. do 12. oktobra 2019. godine u Hotelu Royal, Banja Koviljača, Srbija, u organizaciji Udruženja zdravstvenih profesionalaca Srbije - UZPS 

Nakon uspešno realizovanog I Međunarodnog kongresa "Zdravstveni profesionalci - prošlost, sadašnjost i budućnost", Udruženje UZPS nastavlja sa aktivnostima stručnog usavršavanja i edukacije učesnika Simpozijuma kroz veliki broj aktuelnih tema i organizaciju Okruglog stola: "Značaj primene savremenih medicinsko-farmaceutskih i psiholoških postupaka i procedura kod prepoznavanja, terapije i lečenja bola". 

Prijavu rada-apstrakta možete izvršiti putem on-line forme na sledećem linku, ili slanjem istog na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. . Rok za dostavu apstrakta je 24. maj 2019. godine. Uputstvo za pisanje apstrakta, kao i druge informacije o Simpozijumu možete naći u Prvom obaveštenju, datom u prilogu ili na www.bbn.co.rs.

Simpozijum će biti akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Republike Srbije. Informacije o bodovanju Simpozijuma biće naknadno objavljene. 

Kotizacija za učešće na Simpozijumu iznosi 5.000,00 din  / 45€ i uključuje: koktel dobrodošlice, kafe pauze, svečanu večeru, izlet, akreditaciju i prisustvo predavanjima, materijal simpozijuma (torba, olovka, blok, elektronski zbornik) i sertifikat o učešću.

PRVA OBAVIJEST

 

S poštovanjem,

Prof. dr Ivanka Adžić

Predsednik Udruženja

i

Maja Mandić

Tehnički sekretarijat

 

BBN Congress Management d.o.o.
Deligradska 9, 11000 Belgrade, Serbia
Tel/fax: +381 (0)11 / 3629405, 2682318, 3629402
Mob: +381 (0) 63 / 368594
Fax: +381 (0)11 / 3629406
E-mail: 
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web site: www.bbn.co.rs

V ALERGOLOŠKI SIMPOZIJ U TUZLI sa međunarodnim učešćem

Poštovane kolegice i kolege,

 

Klinika za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i Udruženje za respiratornu medicinu organizator su Petog majskog alergološkog simpozija koji će se održati u Hotelu Tuzla u Tuzli, 10. maja 2019 godine.


PROGRAM SIMPOZIJA

Treći neonatološki simpozij "Dan za novorođenče"

Poštovane kolegice i kolege,

Univerzitetski klinički centar Tuzla i Udruženje pedijatara u BiH organizator su Trećeg neonatološkog simpozija koji će se održati u Tuzli, 17. maja 2019. godine.

Simpozij koji će se održati pod nazivom "Dan za novorođenče" i bit će izvrsna prilika da neonatolozi, pedijatri, ginekolozi, dječiji pulmolozi, te akušerske i pedijatrijske sestre, razmijene iskustva i aktuelne informacije iz oblasti neonatologije i pulmologije.

Glavna tema simpozija će biti “Respiratorni problemi novorođenačke i rane dojenačke dobi”.

Organizatori za cilj imaju prikazati najsvježija iskustva iz prakse u dijagnostičkim i  terapijskim procedurama iz pomenute oblasti, ali i omogućiti priliku za uspostavljanje novih prijateljskih i stručnih kontakata.

Učesnici simpozija su oslobođeni plaćanja kotizacije, a učešće će biti bodovano od strane Ljekarske komore TK i Komore zdravstvenih tehničara TK. Radovi objavljeni na simpoziju bit će štampani u časopisu UKC Tuzla, Acta Medica Saliniana.

Radujemo se vašem dolasku i ugodnom druženju i želimo da iz Tuzle ponesete lijepe uspomene i nova iskustva.

PROGRAM


Predsjednica organizacionog odbora

Prof. dr. Fahrija Skokić

7. Kongres medicinskih sestara i tehničara BiH u Tuzli

Poštovani, Sa velikim zadovoljstvom Vas obavještavamo da će se 7. Kongres medicinskih sestara i tehničara Bosne i Hercegovine, sa međunarodnim učešćem održati u organizaciji Komore zdravstvenih tehničara Tuzlanskog kantona i Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, u Tuzli od 11. do 14. aprila 2019. godine.

Teme kongresa su:

 Savremeni pristupi u sestrinstvu

 Obrazovanje medicinskih sestara i edukacija

 Menadžment u zdravstvu

 Informacijske tehnologije u zdravstvu

 Organizacija i poboljšanje kvaliteta u zdravstvu

 Slobodne teme

Vjerujemo da će izbor tema potaknuti vaše zanimanje, te da će Kongres ispuniti Vaša očekivanja uz poruku da uspjeh Kongresa ovisi i o Vašem aktivnom sudjelovanju. Prva obavijest i ostale potrebne informacije i novosti, uskoro će biti dostupne, o čemu ćete biti obaviješteni. Srdačan pozdrav, Organizacioni odbor

 

Mirza Jahic Pomocnik direktora za sestrinstvo Ured direktora JZU UKC Tuzla Trnovac bb, 75000 Tuzla Tel: +387 35 303 605 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.


DRUGA OBAVIJEST