četvrtak 13 jun 2024

IN MEMORIAM-Amela Čičkušić, dipl.med.sestra

S velikim bolom i tugom, posljednjim pozdravom opraštamo se od naše članice, kolegice, prijateljice Amele Čičkušić, diplomirane medicinske sestre.

Amela je rođena u Tuzli 02. februara 1990. godine. Nakon završene Srednje medicinske škole,  počinje raditi na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju JZU UKC Tuzla, a nakon pandemije COVID-19. nastavlja raditi na Klinici za plućne bolesti JZU UKC Tuzla, na radnom mjestu diplomirana medicinska sestra na Odjeljenju poluintenzivne njege. Bila je poznata po svojoj požrtvovanosti bolesnicima, a svojim znanjem je ostavila dubok trag na radnom mjestu.

Komora zdravstvenih tehničara TK je izgubila vrijednog člana i kolegicu, a svi koji su je poznavali znaju da su izgubili mnogo više.

Komemoracija u spomen Amele Čičkušić, diplomirane medicinske sestre će biti održana na Klinici za plućne bolesti JZU UKC Tuzla.

Čestitka povodom Međunarodnog dana sestrinstva

 

Međunarodni dan sestrinstva se svake godine tradicionalno obilježava 12. Maja, u znak sjećanja na dan rođenja Florence Nightingale, čijom je zaslugom sestrinstvo priznato kao profesija.

 „Naše medicinske sestre/tehničari, naša budućnost“, tema je ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva.

Uloga medicinskih sestara/tehničara je neprocjenjiva, nezamjenjiva, plemenita i zahtjeva svakodnevne napore za pružanje njege svim bolesnicima.

Medicinske sestre/tehničari su najbronjiji zdravstveni radnici u svakom zdravstvenom sistemu. Samo u Tuzlanskom katonu djeluje preko 3 000 medicinskih sestara/tehničara.

Stoga Vam u svoje lično ime, i u ime Komore zdravstvenih tehničara Tuzlanskog kantona

Čestitam 12. Maj - Međunarodni dan sestrinstva

 

                                                                PREDSJEDNIK KZT TK

                                                                                              Magistar sestrinstva, Mirza Jahić


 

Obavijest-19.01.2024. godine

Poštovane članice i članovi,

Zbog korištenja godišnjeg odmora, prostorije Komore zdravstvenih tehničara TK će biti zatvorene od 22.01. do 26.01.2024. godine.

Hvala na razumijevanju.