petak 25 sep 2020

OBAVIJEST 11.08.2020

 

Zbog povećane potrebe za izdavanjem Licenci i zbog objavljenih konkursa za prijem uposlenika u zdravstvene ustanove, prekida se korištenje godišnjih odmora.

Za izdavanje Licenci možete se javiti od 11.08.2020. godine.

 

Saopštenje za javnost-15.07.2020. godine

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u TK, te većeg angažmana zdravstvenih radnika na zbrinjavanju i liječenju pacijenata zaraženih Covid 19 infekcijom menadžment Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla donio je odluku da od sutra, 16. jula 2020. godine zatvori ulaz i trijažni punkt koji dolaze iz pravca Bulevara, stepeništem do kompleksa UKC Tuzla.

Za pacijente i osoblje UKC Tuzla i dalje će na raspolaganju biti trijažni punkt za ulaz i izlaz na glavnoj kapiji, te izlaz ispred Klinike za interne bolesti.

Specijalističko konsultativne ambulante i dalje će raditi u vremenskom periodu od 8:00 do 20:00 sati, tako da će se zakazivanje pacijenata na prve postoperativne ili posthospitalne preglede vršiti u odgovarajućim terminima tokom cijelog dana.

Upozoravamo pacijente da su u obavezi prilikom prolaska kroz trijažne punktove na ulazu u UKC Tuzla imati odgovarajuću zaštitnu opremu (masku i rukavice), održavati propisanu fizičke distancu gdje je to moguće, kao i izbjegavati okupljanja u većim grupama.

Menadžment UKC Tuzla će i dalje pratiti epidemiološku situaciju u TK i uz saglasnost Ministarstva zdravstva TK donositi naredne odluke.

Očekujemo razumijevanje od  pacijenta kao i da se pridržavaju ovih odluka.

Javna zdravstvena ustanova

Univerzitetski klinički centar Tuzla

Medicinski tim UKC Tuzla otputovao u Novi Pazar

Medicinski tim u kojem je 6 zaposlenika Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla jutros je krenuo za Novi Pazar kako bi pružio pomoć kolegama u borbi protiv koronavirusa. Tim u kojem se nalaze tri ljekara i tri diplomirana medicinska tehničara predvodi načelnik Klinike za hirurgiju, prof.dr.med.sc. Zijah Rifatbegović i planirano je da u Novom Pazaru ostanu 14 dana koliko traje jedan inkubacioni ciklus.

Prema riječima v. d. direktora Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr. med. sc.Vahida Jusufovića, u ekipi koja ide za Novi Pazar su zdravstveni profesionalci različitih specijalnosti koji imaju veliko radno iskustvo. “Dr. Samir Pištoljević je iz našeg Respiratornog centra i ima iskustvo sa liječenjem pacijenata na respiratoru, kolega internista dr. Edin Jašarević ima dugogodišnje iskustvo iz oblasti interne medicine, a vođa tima, prof. dr. Zijah Rifatbegović je abdominalni i opšti hirurg, subspecijalista koji ima iskustvo u hirurškom liječenju Covid pozitivnih pacijenata. Medicinski tehničari, Amir Borić, Boris Perkić i Jasmin Trumić su diplomirani tehničari sa iskustvom u radu u Jedinicama intenzivne njege”, rekao je prof. dr. Jusufović i najavio da će, ako se ukaže potreba, Univerzitetski klinički centar Tuzla nakon povratka ljekara i tehničara iz prvog tima poslati novu ekipu.

Medicinski tim ljekara i tehničara ispratila je i ministrica zdravlja TK, Dajana Čolić. “Mi smo prije desetak dana ponudili pomoć Sandžaku, međutim zbog birokratskih razloga procedura oko dobijanja dozvole za rad je potrajala, tako da ćemo danas ispratiti naše kolege ljekare i medicinske tehničare koji idu da pruže pomoć narodu u Sandžaku u borbi sa koronavirusom”.

Prof. dr. med. sc. Zijah Rifatbegović je rekao da medicinski tim Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla sa sobom nosi određenu količinu zaštitne opreme i sanitetskog materijala. “Kada je hirurgija u pitanju nosimo sve ono što je neophodno za operacije u uslovima infekcije Covid-19, tako da vjerujem da ćemo se sa kapacitetima bolnice i kadrovskim rješenjima koje bolnica u Novom Pazaru ima i sa kolegama iz Sarajeva uklopit u jedan tim i pružiti svoj maksimum”, rekao je pred polazak prof. dr. Rifatbegović.

 

(Izvor: JZU UKC Tuzla)