četvrtak 02 maj 2024

Danas se održava drugi dio humanitarne akcije "Stop raku grlića materice"

U organizaciji Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla danas se održava drugi dio Humanitarne akcije „Stop raku grlića materice“. Tim povodom će se na fakultetima: Medicinskom, Pravnom, Rudarsko-Geološkom, Tehnološkom, Farmaceutskom, Mašinskom i Privredno-Matematičkom održati edukacija o prevenciji raka grlića materice na temu „Mladi educiraju mlade“.

Na današnjem brifingu za novinare  prof. dr. Dženita Ljuca, načelnica Klinike za ginekologiju i akušerstvo, napravila je osvrt na aktivnosti, koje su započete u mjesecu januaru, te je napomenula kako je drugi dio planiran da se posveti mladim ljudima.

„Mi pokušavamo na neki način obilježiti ovaj dan i afirmisati javnost da se o problemima raka i drugih teških bolesti ne govori samo jedan dan u godini, nego da se toj problematici posveti pažnja tokom cijele godine“, izjavila je prof. dr. Ljuca i zahvalila se ljekarima, medicinskim sestrama i drugom osoblju Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla , s obzirom na njihovu svijest i angažman u aktivnostima za prevenciju ovako teške bolesti. 

Isti dan 07.03.2017. godine u 18:30 sati u Univerzitetskoj dvorani u okviru aktivnosti „Sportom reci Stop raku grlića materice“ biće za sve sudionike besplatno organizovan sat sportske aktivnosti. Zajedno sa uposlenicima Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla učešće će uzeti i predstavnici Medicusa i Unije studenata Univerziteta u Tuzli.