petak 29 mar 2024

U JZU UKC Tuzla upriličen novogodišnji prijem za novinare

Menadžment JZU UKC Tuzla upriličio je 27.12.2017. godine  prijem za novinare. Direktor JZU UKC Tuzla doc. dr. Nešad Hotić tokom razgovora sa novinarima istakao je da su u 2017. godini u JZU UKC Tuzla primjenivane savremene i visokosofisticirane dijagnostičke procedure, uvedene nove operativne metode, ali i vršena kontinuirana edukacija kadra.

Tokom 2017. godine broj pregleda i usluga je povećan za 189.787 u odnosu na 2016. godinu. Broj ambulantnih operacija u odnosu na predhodnu godinu povećan je za 577 pacijenata, broj operacija za ležeće pacijente povećan za 318 pacijenata, dok je broj liječenih pacijenata veći za 200. 

Direktor Hotić je napravio osvrt i na nove procedure, smanjene liste čekanja, kao i na nabavku nove medicinske opreme i brojne radove koji su u tekućoj 2017. godini bili izvođeni na adaptacijama i rekonstrukcijama pojedinih klinika.

U toku 2017. Godine JZU UKC Tuzla je bio organizator preko 20 stručnih događaja sa više od 10.000 domaćih i međunarodnih učesnika. Tokom godine organizovano je i 5 ultrazvučnih škola, a jednom mjesečno se održavaju sastanci na kojima se prezentuju rezuzltati rada klinika, kao i stručni sastanci medicinskih sestara i tehničara. 

Prioritet za 2018. godinu je uvođenje novih procedura, prijem novog medicinskog kadra, osavremenjavanje opreme i prostora. Novogodišnji prijem je bio i prilika za dodjelu zahvalnica medijskim kućama, koje su u toku godine blagovremeno i objektivno izvještavali o događajima u JZU UKC Tuzla.