četvrtak 18 apr 2024

JZU UKC Tuzla posjetila dr.Lejla Hadžikadić Gušić

U stručnoj posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla boravila je doc.dr. Lejla Hadžikadić Gušić, onkološki hirurg iz Levine Cancer Instituta Charlotte, NC. Ova uspješna liječnica od 1990. godine živi i radi u Americi, specijalizirana je za rak dojke na University of Pittsburgh Medical Center, a trenutno radi kao direktorica programa za mlade žene s rakom dojke u Levine Cancer Institute Carolinas Health Care System u Charlotteu.

Sastanak sa dr. Lejlom Hadžikadić-Gušić održala je prof. dr. Fahrija Skokić, pomoćnik direktora za medicinske poslove UKC Tuzla. Susret je bio prilika za razgovore o različitim mogućnostima saradnje, posebno u području edukacije i razmjene stručnih znanja i iskustava između Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i Levine Cancer Instituta. Nakon sastanka dr. Lejla Hadžikadić-Gušić se upoznala sa kapacitetima i rezultatima rada Klinike za plastičnu i maksiofacijalnu hirurgiju i Centra za dojku.

Tokom boravka u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla održala je i predavanje na temu “Karcinom dojke: Diskusija oko preventive i tretmana”. Predavanju su prisustvovali ljekari Centra za dojku, Klinike za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju, Poliklinike za laboratorijsku dijagnostiku i Klinike za onkologiju i radioterapiju, kao i pacijentice koje su oboljele od karcinoma dojke.