petak 29 mar 2024

Dodjeljene nagrade i priznanja za zalaganje u suzbijanju i liječenju COVID-19 na JZU UKC Tuzla

Na svečanom prijemu koje je upriličio direktor JZU UKC Tuzla, prof. dr. med. sc. Vahid Jusufović, dodijeljene su nagrade i priznanja za izuzetno zalaganje u suzbijanju i liječenju COVID-19 infekcije. Dobitnici Nagrada su: prof. dr. med. sci. Nijaz Tihić, prof. dr. med. sci. Dilista Piljić, prim. Doc. dr. med. sci. Jasmina Smajić, dr. Damir Pištoljević, Jasmin Halilović, dipl. med. tehničar, Nedim Palavrić, dipl. ing. mašinstva, prof. dr. med. sci. Amer Čustović i Mujo Šerak, dipl. ing. el. teh.

Priznanja za izuzetno zalaganje u suzbijanju i liječenju COVID-19 infekcije dobili su: prof. dr. med. sci. Zijah Rifatbegović, dr. Damir Pištoljević, specijalista anesteziologije i reanimatologije, dr. Edin Jašarević, specijalista interne medicine, Jasmin Trumić, dipl. med. tehničar, Amir Borić, dipl. med. tehničar, Boris Perkić, dipl. med. tehničar i Muftija tuzlanski mr. Vahid ef. Fazlović.

Prema riječima direktora Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr. med. sc. Vahida Jusufovića, 2020. godina je bila izuzetno teška, obilježena pandemijom Covid-19, ali se nastojalo u svakom trenutku biti na raspolaganju građanima TK, pa i šire. Gledajući globalno svi zaposlenici UKC Tuzla dali su svoj maksimalni doprinos u liječenju oboljelih. “Htjeli smo da obolježimo i da posebno istaknemo pojedince i pojedine grupe naših zaposlenika, simboličnim nagradama i pohvalama koji u ovom trenutku možemo da ispoljimo prema njima“- istakao je direktor UKC Vahid Jusufović

Svečanosti je prisustvovala i ministrica zdravstva u Vladi TK, dr. Dajana Čolić. “Na ovaj način želimo da iskažemo svim medicinskim radnicima i saradnicima, kao i nemedecinskim radnicima, jedno veliko hvala za sve ono što su uradili u proteklih deset mjeseci i za sve ono što će uraditi u narednom periodu, jer niko od nas sa sigurnošću ne može reći koliko će ovo sve trajati”, kazala je ministrica Čolić.

Ispred nagrađenih obratila se i zahvalila doc. dr. Jasmina Smajić, načelnica Klinike za anesteziolgiju i reanimatologiju. „U svoje lično ime i u ime svih nagrađenih želim da se zahvalim što ste u ovim teškim trenucima prepoznali naš angažman i angažman naših saradnika, jer mi ovdje samo predstavljamo dio tima ispred kojih dolazimo. Ova pandemija će biti i proći i nadam se da ćemo nešto pozitivno ostaviti iza sebe“, istakla je doc. dr. Smajić.

Jedan od dobitnika priznanja je prof. dr. Zijah Rifatbegović, koji se nalazio u Novom Pazaru kada je bila najteža epidemiološka situacija u regiji. “Mislim da su svi uposlenici kliničkog centra zaslužili nagradu, mi koji smo danas nagrađeni smo prvi među jednakima, i zajedno sa svojim kolegama, sa svim osobljem kliničkog centra, medicinskim tehničarima, sestrama, tehničkim osobljem, radnicima i svima onima koji su vezani za klinički centar dali smo jedan veliki doprinos u borbi s ovom infekcijom. Sigurno je da će ova borba trajati jedno izvjesno vrijeme, ali kako sada stvari stoje ima se utisak da je broj oboljelih manji”- izjavio je prof. Rifatbegović.

Direktor UKC Tuzla poželio je svim zaposlenicima UKC Tuzla i građanima Tuzlanskog kantona sretnu Novu godinu, sa željom i nadom da 2021. godinu dočekamo sa povoljnijom epidemiološkom situacijom.

(Izvor: ukctuzla.ba)