petak 29 mar 2024

Medicinske sestre/tehničari s Klinike za hirurgiju JZU UKC Tuzla u Zenici prezentovali 6. radova

Četvrti Kongres hirurga Federacije BiH sa međunarodnim učešćem održan je 16. i 17. Novembra u Zenici. Kongres je okupio oko 200 učesnika iz naše zemlje, kao i goste iz Hrvatske, Srbije, Austrije i Norveške.

U toku Kongresa održana je i sestrinska sesija, gdje su učešće uzele medicinske sestre/tehničari Klinike za hirurgiju JZU UKC Tuzla, jer bez medicinskih sestara/tehničara hirurzi ne bi mogli raditi svoj posao.

Na Kongresu hirurga F BiH je uspješno predstvaljeno 6. radova medicinskih sestara/tehničara s Klinike za hirurgiju JZU UKC Tuzla, i to:

CA VENTRICULI – NAŠA ISKUSTVA predstavila je diplomirana med. sestra Đulović Zemira, TUMORI KOLONA - NAŠA ISKUSTVA U PROTEKLE DVIJE GODINE predstavio je diplomirani med. tehničar Feukić Elvir, LAPARASKOPSKI OPERATIVNI ZAHVATI NA COLONU predstavio je diplomirani med. tehničar Mirzet Hasanović,  ACUTNI PANKREATITIS – HIRURŠKI I KONZERVATIVNI TRETMAN I SPECIFIČNA SESTRINSKA NJEGA predstavila je diplomirana med. sestra Kovačević Salmira, ULCEROZNI KOLITIS I KRONOVA BOLEST predstavila je diplomirana med. sestra Hadžić Adela i  RESPIRATORNA TERAPIJA koju je predstavila diplomirana med. sestra Nurić Slavica.

  

Dokaz da se naše medicinske sestre/tehničari stalno edukuju je i sve više održanih sestrinskih sesija u okviru Kongresa.